КМДА Київська міська державна адміністрація


24 грудня 2020

Учні Солом’янського району стали лауреатами Всеукраїнського конкурсу імені В. Пухальського

Учні Солом’янського району стали лауреатами Всеукраїнського конкурсу імені В. Пухальського

З 15 по 19 грудня на базі Київської дитячої музичної школи №33 імені В. Пухальського пройшов ХІ Всеукраїнський конкурс ім. В.В.Пухальського. На конкурсній мапі виконавських змагань для дітей початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів України Конкурс юних піаністів імені Володимира Пухальського займає особливе місце. Цього року участь у ньому взяли 55 дітей у трьох вікових категоріях.

Надзвичайно приємно, що лауреатами конкурсу стали учні Солом’янського району, а саме:

в молодшій групі

- І місце здобула Сітшаєва Зарема (викладач Канке Я.В., КДМШ №14 ім. Д. Кабалевського),

- ІІ місце - Дяченко Борис (викладач Дяченко І.В., КДМШ №7 ім. І. Шамо),

- ІІІ місце - Хабенко Веніамін (викладач Єрмаков В.В., КДШМ № 1); 

в старшій групі

- І місце здобули Лионг Мок Ань (викладач Короп С.П., КДМШ № 7 ім. І. Шамо) та Лионг Ха Ан (викладач Короп С.П, КДМШ № 7 ім. І. Шамо),

- ІІ місце - Данилевська Василіса (викладач Короп С.П., КДМШ № 7 ім. І. Шамо)

- та ІІІ місце - Тарапун Олексій (викладач Марценківська О.В.,  КДМШ № 33 ім. В. Пухальського)

Переможцям та учасникам конкурсу бажаємо успіхів, досягнення цілей, сил та наснаги до нових звершень.

Довідково

Конкурс було засновано 1999 року Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів як міський виконавський турнір. Він проводиться раз на два роки, складається з двох турів, під час яких учасники мають виконати складну, різностильову і різножанрову програму.

З 2013 року Конкурс юних піаністів імені  В. В. Пухальського отримав статус Всеукраїнського змагання.

За роки існування Конкурсу виявився його потужний і неоціненний для розвитку професійної піаністичної культури України потенціал, а саме – змагання стало першим етапом відбору талановитої учнівської молоді для участі у Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (наголошуємо, що це єдиний в Україні конкурс, який з 2004 року є членом WFIMC – Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів).

Так, зокрема, 16 лауреатів конкурсу імені  В. В. Пухальського 19 разів ставали призерами Конкурсу пам’яті В. Горовиця.

Сьогодні серед лауреатів обох змагань світове визнання отримали Антоній Баришевський, Костянтин Товстуха, Олексій Канке, Марія-Луїза Плєшакова.

Починаючи з 2011 року Конкурс проводиться на базі Київської дитячої музичної школи № 33, якій віднедавна присвоєно ім’я Володимира Пухальського. Також в школі було створено «Музичну вітальню В.В.Пухальського». «Музична вітальня В.В.Пухальського» є однією з форм підвищення педагогічної кваліфікації викладачів фортепіанних відділів (відділень) початкових спеціалізованих навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) міста.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.