КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2021

Солом’янський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» інформує

Солом’янський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» інформує

Солом’янський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області – запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, ініціативних особистостей для здійснення волонтерської діяльності.

Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття.

Для вирішення частини цих проблем та повернення до нормального законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили правопорушення, в Україні у 2015 році створено систему пробації.

З метою забезпечення виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведення з ними соціально-виховної роботи. Волонтери здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації. Положення про організацію діяльності волонтерів пробації затверджується центральним органом виконавчої влади, що формує державну політику в сфері пробації.

Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Кожен небайдужий та ініціативний, разом із нашим відділом зможе прийняти в цьому участь шляхом: допомоги в зборі, узагальненні та систематизації інформації, здійсненні наглядових заходів, надання консультативної допомоги, психологічної діагностики та корекції, проведенні виховних бесід, підвищенні освітнього рівня, залученні до просоціальних видів діяльності та культурного життя громади, допомоги у працевлаштуванні, облаштуванні побуту, знаходженні сил «встати на ноги» щоб потім своїми діями та прикладом допомогти іншим, та багато іншого.

Волонтерська діяльність в пробації — це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій.

Просимо врахувати, що в сучасних умовах уповноважені органи пробації не наділяються ресурсами для забезпечення роботи волонтерів та компенсації їх витрат. Так само відсутні й програми компенсації шкоди, що може бути спричинена при виконанні волонтерської діяльності.

За більш детальною інформацією можна звернутись за адресою: м. Київ, пр-т. Повітрофлотський, 58, тел.: +380636236736.

Електронна адреса: [email protected]



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.