КМДА Київська міська державна адміністрація


25 лютого 2021

Набрала чинності постанова КМУ, якою встановлюється порядок реалізації Програми медичних гарантій з 1 квітня 2021 року

Набрала чинності постанова КМУ, якою встановлюється порядок реалізації Програми медичних гарантій з 1 квітня 2021 року

Сьогодні, 25 лютого, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою встановлюється порядок реалізації Програми медичних гарантій з 1 квітня 2021 року.

Програму медичних гарантій 2021 деталізовано, а пакети медичних послуг удосконалено з урахуванням потреб українців. Програма медичних гарантій на 2021 рік передбачає 35 пакетів медичних послуг.

Три пакети медичних послуг нові:

  • лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах;
  • психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами;
  • вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Ще 5 - виокремлені із існуючих пакетів медичних послуг. А саме:

  • стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах;
  • ведення вагітності в амбулаторних умовах;
  • лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах;
  • супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги;
  • готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії.

Як і в попередньому році Програма медичних гарантій охоплюватиме такі види медичної допомоги, як: первинна, спеціалізована та високоспеціалізована допомога, екстрена, паліативна допомога та медична реабілітація, медична допомога дітям до 16 років та медична допомога при вагітності та пологах.

Залишаються пріоритетні напрями. А саме: лікування гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда, медична допомога при пологах, медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках та 6 досліджень для раннього виявлення раку.

Відповідно до прийнятої постанови НСЗУ не оплачуватиме медичні послуги, які надаються за направленнями в паперовій формі. Всі надавачі медичних послуг за договором з НСЗУ зобов’язані вести електронні медичні записи про направлення в електронній системі охорони здоров’я.

Бюджет ПМГ-2021 становить 123,4 млрд грн.  

З текстом постанови КМУ від 15.02.2021 №133 "Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у II—IV кварталах 2021 року" можна ознайомитись за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-realizaciyi-programi-a133

Джерело: НСЗУ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.