КМДА Київська міська державна адміністрація


14 квітня 2021

Солом’янська РДА нагадує про дотримання карантинних обмежень

Солом’янська РДА нагадує про дотримання карантинних обмежень

Нагадуємо, що у столиці продовжують діяти встановлені карантинні обмеження та санітарно-гігієнічні норми, яких необхідно дотримуватися. Пам’ятайте про соціальну дистанцію з іншими людьми у мінімум 1,5 метри та обов'язковий масковий режим, адже столиця перебуває у «червоній» зоні.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня № 230 до переліку заборон для «червоної» зони додано пункт 15, яким забороняється «перебування на територіях загального користування без одягнутих засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно».

Звертаємо увагу, що згідно з нормами Закону України «Про благоустрій населених пунктів» https://bit.ly/2OZHDyM до територій загального користування належать:

- парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки - пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

- пам'ятки культурної та історичної спадщини;

- майдани, площі, бульвари, проспекти;

- вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

- пляжі та інші території загального користування.

Нехтування санітарно-гігієнічними нормами та встановленими правилами призводить до загострення епідемічної ситуації у країні.

Будьте свідомими! Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.