Головна  →  Новини  →  22 червня 2021

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв німецько-радянської війни

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв німецько-радянської війни

День скорботи і вшанування пам'яті жертв в Україні відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни – складової східноєвропейського театру воєнних дій Другої світової війни.

В результаті німецько-радянської війни загинуло понад 30 мільйонів осіб, серед яких більше ніж 10 млн українців, адже Україна була одним із театрів, де відбувалися найзапекліші бойові дії Другої світової. В боях була задіяна найбільша кількість сухопутних сил за всю історію воєн 20 століття. Конфлікт супроводжувався великими втратами як серед військових, так і цивільного населення. Характерною ознакою протистояння була ідеологічна боротьба — комунізму і націонал-соціалізму, яка сприяла жорстокості у війні. Під час конфлікту обидві сторони широко застосовували тактику «випаленої землі», масові розстріли, знищення населених пунктів тощо. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах глобального конфлікту. 

Тому в цей день, 22 червня,  вшановується пам’ять всіх українців, чиє життя було скалічено і зруйновано у невиправданій жорстокій війні!

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена