Головна  →  Новини  →  1 липня 2021

У Києві створили онлайн-платформу, що інформуватиме про перебіг публічної кампанії із визначення пріоритетних напрямів розвитку міста до 2035 року

У Києві створили онлайн-платформу, що інформуватиме про перебіг публічної кампанії із визначення пріоритетних напрямів розвитку міста до 2035 року

До обговорення довгострокових пріоритетів, цілей та стратегій розвитку столиці запрошуються представники громадськості, бізнесу та експерти. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Перед нами стоїть амбітне завдання – розробити нову Стратегію розвитку міста Києва до 2035 року і врахувати інтереси всіх зацікавлених сторін: громади, бізнесу, науки, держави. Це дозволить перетворити Київ на «розумне» і зелене місто, яке гарантуватиме максимальний комфорт і надаватиме широкі можливості для розвитку, реалізації та добробуту його мешканців. Київ має стати осередком технологічних змін в Україні, гармонійно поєднуючи пріоритети розвитку європейського столичного центру, центральної частини агломерації та зручних локальних міських зон», – зазначив Микола Поворозник.

У червні-липні 2021 року в межах розробки Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року відбудуться публічні обговорення та презентація довгострокових пріоритетів, цілей і завдань розвитку міста Києва за участю представників експертного та наукового середовища, влади, інвесторів і бізнесу, громадськості та ЗМІ. Особливу увагу буде приділено сучасним соціально-економічним реаліям та вимогам суспільства.

«Усі пропозиції, зауваження та механізми реалізації конкретних завдань будуть опрацьовані під час розробки оперативних цілей Стратегії-2035», – наголосив  Микола Поворозник.

Він також нагадав про те, що на попередніх етапах розробки проєкту Стратегії-2035 було проведено ретельний аналіз і визначено головні тенденції та проблеми соціально-економічного розвитку міста Києва та його приміської зони, проаналізовано його сильні та слабкі сторони, можливості та загрози, а також визначено стратегічні цілі розвитку столиці та Київської агломерації, враховуючи особливості смарт-спеціалізації – підходу щодо розвитку інноваційних видів економічної діяльності в регіоні.

«Відкритість і прозорість процесу розробки Стратегії-2035 дозволить кожному небайдужому киянину взяти участь у дискусії з питань формування комфортного й екологічного міського простору, смарт-спеціалізації, ефективного врядування міста, а також розвитку столиці як культурного і туристичного центру. Це сприятиме ухваленню найбільш прозорого, влучного, зваженого та відповідального рішення», — зауважив Микола Поворозник.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена