КМДА Київська міська державна адміністрація


6 грудня 2022

«Протидія цькуванню» круглий стіл

«Протидія цькуванню» круглий стіл

Булінг – термін, що позначає різновид насильства, яке відбувається переважно в організованих колективах з певною особистою метою. На жаль, наразі булінг є доволі поширеним явищем, особливо серед школярів.

В бібліотеці для дітей імені Є. Гуцало відбувся круглий стіл «Булінг. Протидія цькуванню», на якому були присутні учні 9-го класу 52 школи, представник ювенальної поліції, психолог школи та вчителі. На засіданні розглядалися такі питання: поняття булінгу, його види та ознаки. Крім того учні вчилися розв’язувати конфліктні ситуації без застосування психологічного та фізичного насилля. Для цього було інсценовано ситуації, які найчастіше можуть виникнути та в ігровій манері намагалися показати як правильно на них реагувати. Також бібліотекарі познайомили гостей з книжками, які є в бібліотеці та стануть у нагоді дітям і батькам для розуміння важливості цієї теми та знання шляхів подолання булінгу.

Підсумком заходу стало розуміння, що найголовніше - це не замовчувати дитячі проблеми в школі, а батькам – навчитися відверто спілкуватися з дітьми, підтримувати їх і всіляко допомагати у різних життєвих ситуаціях.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.