Головна  →  Новини  →  6 березня 2015

Знайомтеся: представниці Солом’янського району, переможці конкурсу «Киянка року» — Світлана Остапець і Наталія Доротько

Знайомтеся: представниці Солом’янського району, переможці конкурсу «Киянка року» — Світлана Остапець і Наталія Доротько

Світлана Іванівна Остапець ‒ переможець конкурсу «Киянка року» в номінації  «Жінка в Збройних Силах України», завідувачка методичного кабінету науково-методичного центру організації освітньої діяльності Національного університету оборони України.

Народилася у 1963 році на Київщині. Ще в шкільні роки дівчина відчула своє покликання стати педагогом-вихователем. Закінчила Київське педагогічне училище, згодом Київський педагогічний університет ім. Б. Грінченка. До своєї мети йшла наполегливо і цілеспрямовано. Помітивши її невичерпний творчий потенціал, Світлані Іванівні доручили завідування методичним кабінетом науково-методичного центру організації освітньої діяльності Національного університету оборони України. Досконале володіння різноманітними формами і методами навчально-виховної роботи дозволяють їй професійно організувати та керувати процесом навчання більш як півтисячі слухачів від майора до полковника.

Свої яскраві організаторські здібності вона втілює у громадську діяльність голови жіночої ради Національного університету оборони вже 15 років. Всі офіцери та сім’ї працівників університету знають і поважають тендітну жінку, яка організовує для них і автобусні екскурсії, і тематичні вечори, і творчі конкурси, і відвідування вистав в театрах столиці, опікується їх здоров’ям і сімейним благополуччям.

Жіноча рада НУОУ відповідно відреагувала на 2014 рік, який вніс кардинальні зміни в життя особливого військового колективу університету. Робота жіноцтва направлена на психологічну, моральну підготовку офіцерів, які відправляються в зону АТО, організовують все необхідне для відновлення здоров’я військовослужбовців, які повернулися із зони бойових дій на Сході України, а також поранених офіцерів та їх сімей. Для Світлани ‒ це не просто громадська діяльність, це – біль душі, бо сама проводжала в АТО сина Тараса та чоловіка, полковника Олега Миколайовича на захист цілісності нашої держави. 

Наталія Вікторівна Доротько ‒ переможець конкурсу «Киянка року» в номінації «Гордість промисловості»заступник начальника управління справами адміністрації та соціальної діяльності Державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації»

Народилася у 1956 році в місті Києві. У дівчини, яка виросла в  Солом’янському районі у сім’ї інженерів-електронщиків цивільної авіації, потяг до чоловічої професії був усвідомлений і обґрунтований.  18-річна юнка звичайно закінчила Київський інститут інженерів цивільної авіації (зараз НАУ) за спеціальністю інженер-електронщик. Таке враження, що і початок  трудового шляху молодого спеціаліста був освячений ще при народженні: завод 410-й цивільної авіації, і тільки завод! Завод, де працював батько, мати, і де династії Пінчук-Доротько виповнилося 130 років.               

Зі студентської аудиторії в цех заводу, який був рідний, і вибір на все життя – єдиний запис в трудовій книжці! Прикипіла Наталія душею і серцем до трудового колективу. Спеціалісти заводу теж відразу відзначили професійність, цілеспрямованість, відповідальність дівчини. Доручали реалізацію важливих проектів і відповідальні посади. Інженером-технологом займалась автоматизацією, а інженером-конструктором впроваджувала персональні комп’ютери на виробництві. Пізніше створювала відділ маркетингу та реклами. Нині Наталя Іванівна -  заступник начальника управління справами та соціальної діяльності. І зовсім не випадково доручили Наталії цю посаду, бо вона милосердна за своїм характером, організатор за покликом душі. Продовжила справу своєї мами і очолила у 2009 році жіночу раду заводу, а рейтинг жіноцтва на заводі дуже високий. Бо саме жінки починають технологічний процес ремонту літаків на заводі – процес важкий, трудомісткий та шкідливий, але жінки цю роботу виконують гідно, навіть шляхетно. Наталія Вікторівна опікується і здоров’ям, і  організацією праці, і відпочинком жінок заводу та їхніх дітей. Опікується нестандартно, з любов’ю і повагою до кожної. Можна багато перераховувати цікавих проектів, які започаткувала Наталія. Наприклад, у Національному музеї авіації  багато величних експонатів, літаків-флагманів української авіації і саме Наталія вдихнула в них життя. Вже 4 роки поспіль організовує новорічні і інші дитячі свята в салонах літаків. Для малечі ‒ це справді креативно та  цікаво. 

2014 рік для колективу заводу цивільної авіації став певним випробуванням. Поруч з цивільною, ремонтується вже військова техніка, а жінки замінюють у цехах чоловіків, які добровольцями стали на захист держави. Наталія Вікторівна як завжди на передовій: організовує збір коштів, одягу, медикаментів для бійців в АТО, поранених в шпиталях, переселенців зі Сходу. Всіх гріє її неспокійне, жіноче серце. І нагорода у неї особлива: за сумлінну працю на заводі впродовж 35 років нагороджена нагрудним знаком «Легенда заводу».

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена