КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2015

Відбудеться громадське обговорення щодо перейменування публічної бібліотеки імені В.Чкалова на бібліотеку «Солом'янська» в Солом’янському районі

Відбудеться громадське обговорення щодо перейменування публічної бібліотеки імені В.Чкалова на бібліотеку «Солом'янська» в Солом’янському районі

Відбудеться громадське обговорення щодо перейменування публічної бібліотеки імені В.Чкалова на бібліотеку «Солом'янська» в Солом’янському районі міста Києва

Заклад, який пропонується  перейменувати : бібліотека імені В.Чкалова  (у  складі Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району міста Києва).

Назва, яка  пропонується для перейменування закладу:  пропонується присвоїти бібліотеці назву «Солом’янська».

Обґрунтування пропозиції: Бібліотека імені В.Чкалова  найстаріша в районі. Її історія сягає початку ХХ-го століття. В середині ХІХ століття на порослому верболозом пустирі тулилося кілька вкритих соломою  халуп (звідси  назва «Солом’янка») лаврських  кріпаків. З будівництвом залізниці у 1870 році поселення значно збільшилося, утворивши Нижню і Верхню Солом’янку. За залізничною колією було побудовано селище залізничників – Залізнична колонія.

В 1910 році влада виділила невелике приміщення під хату-читальню. В 30-ті роки  в бібліотеці працював лікпункт – пункт з ліквідації неграмотності, клуб кустарів. Працівники бібліотеки розносили книги по хатах і залізничних майстернях. При бібліотеці існували передові читацькі бригади. Працівники бібліотеки брали активну участь в міських конкурсах на краще обслуговування. В 1936 році бібліотека стала центральною районною бібліотекою залізничного вузла.

Бібліотека, протягом останніх 10 років проводить велику пошукову, дослідницьку, краєзнавчу роботу, результатом якої є власні довідково-бібліографічні видання з історії мікрорайону і долі його людей. «Ваша вулиця вам розкаже», «Творити любов на землі…» (Літературні адреси вулиці Кавказької), «Смертний шлях від Солом’янки  до Бабиного Яру», «Жіночі сторінки забутої поетичної спадщини». Бібліотека активно популяризує і просуває краєзнавчу інформацію, що має велике значення у формуванні патріотизму і любові до свого міста і району, його минулого і побудові майбутнього. 

Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи: колектив Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району місті Києва   (протокол №1 від 26.03.2015 зборів трудового колектив )

Форма громадського обговорення: засідання круглого столу за участю колективу бібліотечної системи та користувачів бібліотек. 

Дата громадського обговорення : 02 вересня  2015 року о 10-00

Місце проведення : Бібліотека ім. Ф.Достоєвського (вул.Освіти,14)

Поштова адреса та (або) адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форму для подання пропозицій (зауважень):

Усі пропозиції та зауваження подаються в письмовій або усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає,  протягом 30 днів з дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення за адресою: м. Київ, вул.Освіти,14,  тел. 243-74-84.  E-mail: l[email protected]     

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 

Тел. 207-09-91, E-mail: [email protected] 

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Заступник начальника управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Солом’янської райдержадміністрації- Соколова Ірина Іллівна.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання щодо перейменування бібліотеки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.