КМДА Київська міська державна адміністрація


21 грудня 2015

Протокол №7 розширеного засідання громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації

Протокол №7 розширеного засідання громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації

ПРОТОКОЛ № 7 розширеного засідання громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації

 

15 грудня 2015 року            просп.  Повітрофлотський, 41, каб.459

Присутні: 21 член громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації (список реєстрації додається), представники відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації

Запрошені: представники органів самоорганізації населення Солом'янського району м. Києва, директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом'янського району м. Києва» Радик В.І. та директор Центру сім'ї Солом'янського району м. Києва Тетяна Мдзелурі.

 

Порядок денний:

1. Привітання та нагородження керівників ОСНів Солом’янського району з Днем місцевого самоврядування.

Доповідач: Шарафетдінов П.І.- голова громадської ради.

2. Переобрання секретаря громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації.

Доповідач: Шарафетдінов П.І.- голова громадської ради.

3. Про результати зустрічі голів громадських рад при районних в м. Києві державних адміністраціях.

Доповідач: Шарафетдінов П.І.- голова громадської ради.

4. Гендерна нерівність в професійній діяльності. Проблеми насилля. Результати анкетування серед мешканців Солом’янського району міста Києва.

Доповідач: Мдзелурі  Т.В.- директор Центру сім’ї Солом’янського району міста Києва.

5. Різне.

  1. Щодо листа депутата Андрієвського Д.Й. до голови Солом’янської райдержадміністрації Шкуро М.Ю. про допомогу школі-інтернату №17 (Шарафетдінов П.І.)
  2. Підготовка до участі в заході привітання 16.12.2015 вихованців школи-інтернату №17 зі святом Святого Миколая членами громадської ради (Грінченко В.Р.)
  3. Визначення дати наступного засідання громадської ради при СРДА (19 або 26 січня 2016 року) та звіти від комітетів.
  4. Святкування Дня Св. Миколая у парку «Відрадний» 19.12.2015 о 18.00 (по 1-ій особі від комітетів) (Кулікова Т.В.)
  5. Щодо листа Братства Святого Архістратига Михаїла про сприяння у відведенні земельної ділянки для будівництва Церкви в мікрорайоні Турецьке містечко.

Голосували: «за» - одноголосно.

Вирішили: затвердити запропонований порядок денний та продовжити роботу у відповідності до нього.

По першому питанню

Слухали:  Шарафетдінова П.І. – голову громадської ради, який привітав керівників та активістів ОСНів Солом’янського району м. Києва з Днем місцевого самоврядування та нагородив їх грамотами.

По другому питанню

Слухали: Шарафетдінова П.І. – щодо переобрання секретаря громадської ради при Солом’янській районній в місті Києві державній адміністрації Гобової М.А. та запропонував обрати секретарем кандидатуру Кулікової Т.В. – начальника відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Солом’янської райдержадміністрації.

Голосували: «за» - одноголосно.

Вирішили: переобрати секретаря громадської ради Гобову М.А. і підтримати кандидатуру Кулікової Т.В.

Слухали:  Марченка В.С. – члена громадської ради, який запропонував створити тимчасову комісію, яка б проаналізувала  проявлену активність та відвідування засідань громадської ради її членами.

Оніщенка Д.М. – заступника голови громадської ради, який запропонував доручити Куліковій Т.В. підготувати та направити на електронні адреси членам громадської ради інформацію про відвідання засідань.                                         

Голосували: за пропозицію Оніщенка Д.М.

«За» - одноголосно.

Вирішили: доручити начальнику відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Куліковій Т.В. підготувати та направити на електронні адреси членам громадської ради інформацію про відвідання засідань.   

По третьому питанню

Слухали:  Шарафетдінова П. І.-, який доповів про  результати зустрічі голів громадських рад при районних в м. Києві державних адміністраціях щодо відновлення у місті Києві районних рад.

В обговоренні взяли участь всі присутні члени громадської ради.

Голосували: «за» - 19 осіб, «проти» - 1 особа, «утримались» -1 особа.

Вирішили: інформацію взяти до відома та підтримати відновлення у місті Києві районних рад.

По четвертому питанню

Слухали:  Мдзелурі  Т.В. - директора Центру сім'ї  Солом'янського району  м. Києва, яка поінформувала присутніх про гендерну нерівність в професійній діяльності та результати анкетування про проблеми насилля в сім'ях Солом’янського району міста Києва.

В обговоренні взяли участь Демура А.Ю., Папуша О.В., Антропов О.Д., ГрінченкоВ.Р., Струтинський І.В.

Оніщенка Д.М. – запропонував директору Центру сім'ї  Солом'янського району  м. Києва Мдзелурі  Т.В. підготувати  відповідні пропозиції   і подати до комітету  громадської ради.

Шарафетдінова П. І. - запропонував відповідно  інформації  Мдзелурі  Т.В.  доручити комітету з питань освіти, культури, справ дітей, сім'ї, молоді, спорту та гендерної політики організувати «круглий стіл» для обговорення та напрацювання механізму впливу на ситуації в сім'ях.

Голосували: «за» - одноголосно.

Вирішили:  відповідно  інформації  Мдзелурі  Т.В.  доручити комітету з питань освіти, культури, справ дітей, сім'ї, молоді, спорту та гендерної політики організувати «круглий стіл» для обговорення та напрацювання механізму впливу на ситуації в сім'ях.

По п'ятому питанню

Слухали: Шарафетдінова П. І., який  поінформував присутніх про лист депутата Андрієвського Д.Й. до голови РДА Шкуро М.Ю. про допомогу школі-інтернату №17.

Грінченка В.Р., який висловив подяку небайдужим членам громадської ради та всім спонсорам за подарунки і допомогу у вирішенні проблемних питань життєдіяльності, відзначивши директора магазину музичних інструментів Устинова Є.Є, завдяки допомозі якого поповнено склад музичного класу школи-інтернату № 17 (вул. Ушинського, 15). Також запросив присутніх долучитися  до заходу привітання з Днем св. Миколая дітей, батьки яких брали участь в АТО. Місце проведення заходу 17.12.2015 о 16.00 год. у приміщенні Солом’янської райдержадміністрації.

Кулікову Т.В., яка запросила прийняти участь членів громадської ради у святкуванні Дня Св. Миколая у парку «Відрадний» 19.12.2015 о 18.00 (по 1 особі від комітетів).

Вирішили: інформацію взяти до відома та забезпечити участь.

Слухали: Шарафетдінова П. І. щодо звернення стратига Братства Святого Архістратига Михаїла Української Православної Церкви Київського Патріархату Боклана М.С. про виділення ділянки для будівництва храму.

Оніщенка Д.М. із зауваженням, що вищезазначене питання не належить до повноважень громадської ради, надавши рекомендацію звернутися до компетентних органів.

До обговорення долучились всі члени громадської ради.

Шарафетдінова П. І., який доручив вивчити досконало питання, зважити всі пропозиції та розглянути на черговому засіданні комітету з питань житлово-комунального господарства, комунального майна, благоустрою та екології.

Голосували: «за» - одноголосно.

Вирішили: інформацію взяти до відома та підтримати пропозиції щодо вивчення питання та розглянути на черговому засіданні комітету з питань житлово-комунального господарства, комунального майна, благоустрою та екології .

Слухали: Радика В.І. - директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового  фонду Солом'янського району  м. Києва», який  запропонував свою співпрацю та допомогу в вирішенні питання члена громадської ради Харченка В.П. щодо належної якості опалення будинку по вул. Гетьмана, 46-А.

Слухали:  Марченка В.С. – щодо листа-відповіді відділу торгівлі Солом’янської РДА про призначення перевірки з приводу несанкціонованих зборів коштів під час проведення сільськогосподарських ярмарок, запропонувавши написати листа від громадської ради до КП «Київська спадщина» про надання роз’яснень.

Шарафетдінова П. І., який доручив комітету з питань розвитку промисловості, споживчого ринку, торгівлі, підприємництва та охорони праці написати листа до КП «Київська спадщина».

В обговоренні брали участь: Руденко В.В., Оніщенко Д.М., Кузьмич Г.В.

Голосували: за пропозицію доручити комітету з питань розвитку промисловості, споживчого ринку, торгівлі, підприємництва та охорони праці написати листа до КП «Київська спадщина».

«За» - одноголосно.

Вирішили: доручити комітету з питань розвитку промисловості, споживчого ринку, торгівлі, підприємництва та охорони праці написати листа до КП «Київська спадщина».

Слухали: Шарафетдінова П. І., який запропонував провести наступне засідання громадської ради 19 або 26 січня 2016 року та комітетам надати  звіти про виконану роботу.

Оніщенка Д.М., який запропонував провести наступне засідання громадської ради 02 лютого 2016 року о 15.00, оскільки у січні багато вихідних.

Голосували: «За» пропозицію Оніщенка Д.М. – одноголосно.

Вирішили: провести наступне засідання громадської ради 02 лютого  2016 року о 15.00.

 

Голова громадської ради                  П. Шарафетдінов



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.