Уряд затвердив план заходів щодо вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Уряд затвердив план заходів щодо вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня в Україні вшановують День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, День пам'яті про злочинну акцію, сплановану керівною верхівкою колишнього СРСР і здійснену радянськими каральними органами 1944 року, які призвели до масових людських жертв і завдали непоправної шкоди кримськотатарському народу, розвитку його культури, трагічними чином вплинули на його історичний шлях.

Уряд затвердив план заходів щодо вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Відповідне розпорядження прийняте Кабінетом Міністрів.

Передбачається провести комплекс заходів, спрямованих на вшанування пам'яті жертв депортації, та ознайомити громадян України з історією, культурою та традиціями кримськотатарського народу. Зокрема, в Києві планується проведення вечора-реквієму, мітингу пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, виставки репродукцій картин Рустема Емінова "Депортація". В інших містах держави та за кордоном відбудеться показ фільмів та телепередач, пов'язаних з вшануванням Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Також плануються інформаційно-роз'яснювальні заходи (прес-конференції, інтерв'ю, круглі столи тощо) та поминальні богослужіння. Крім того, планом передбачено проведення соціально-інформаційної кампанії під назвою "STOP геноциду кримськотатарського народу" і телемарафону, приуроченого Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249014913

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена