КМДА Київська міська державна адміністрація


16 лютого 2017

Інспекція пунктів обігріву у Солом’янському районі

Інспекція пунктів обігріву у Солом’янському районі

З початку зимового періоду до пунктів обігріву столиці звернулося більше 3000 осіб, хто потребує допомоги в морозні дні. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виїзної інспекції пунктів обігріву Солом’янського та Шевченківського районів столиці.

«У пунктах обігріву відвідувачі можуть не тільки нагрітись, але й отримати першу медичну допомогу, випити гарячого чаю та отримати теплий одяг. Сюди повсякчас звертаються люди не тільки без визначеного місця проживання, а й ті, хто потрапив у складну життєву ситуацію. Тут їм нададуть першу допомогу та порадять куди звернутися для подальшого вирішення своїх проблем», – розповів Микола Поворозник.

У територіальних центрах Дарницького, Дніпровського, Оболонського, Подільського, Солом’янського районів у робочий час функціонують 16 пунктів обігріву. Також організовано роботу пунктів обігріву при Будинку соціального піклування на вулиці Суздальській, 4/6, який також надає послуги з харчування та ночівлі.

«У разі різкого зниження температури навколишнього середовища в Будинку соціального піклування передбачено розгортання додаткових ліжко-місць і переведення закладу в режим цілодобового функціонування. Наразі при Будинку соціального піклування функціонує відділення нічного перебування, яке розраховане на 150 осіб», – нагадав Микола Поворозник.

У зимовий період 2016-2017 років у столиці створено міський оперативний штаб допомоги бездомним особам, розроблено графік роботи соціального патруля, який проводить чергування в семи районах міста, в місцях найбільшого скупчення бездомних осіб. Патрулюватимуть до 31 березня без вихідних і святкових днів. Патруль складається з трьох мобільних бригад (із двома автомобілями), до складу яких входять соціальні працівники, водії та кухар, які також постачають безхатченкам теплий одяг із банку одягу киян.

Джерело: КМДА 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.