КМДА Київська міська державна адміністрація


1 жовтня 2013

Новини міста: Олександр Попов: «У Києві розпочався опалювальний сезон»

Новини міста: Олександр Попов: «У Києві розпочався опалювальний сезон»

Упродовж першого дня від офіційного старту опалювального сезону в столиці, тепло прийшло уже в 217 з 553 наявних у місті дитячих садків та 13 з 25 шкіл-інтернатів. До опалення встигли підключити уже половину медичних закладів столиці. Тепло в 67 з 183 лікувальних установах, передусім в пологових будинках, дитячих санаторіях, перинатальних центрах та стаціонарах. Про це під час прямого ефіру на телеканалі «Київ» розповів голова КМДА Олександр Попов.

«У Києві розпочався опалювальний сезон: ми морально, технічно та організаційно до цього готові. За перший день ми підключили до централізованого опалення половину дитячих садочків, завтра ця робота буде завершена, на черзі – школи. Їх підключатимемо з середи до п’ятниці. Цей тиждень дуже напружений, адже паралельно до опалення ми підключатимемо і житловий фонд. Сьогодні в місті розвернуті повномасштабні роботи. У «Київенерго» завіряють, що протягом тижня будуть завершені практично всі об’єкти, де нині ремонтують магістральні трубопроводи гарячого водопостачання», – наголосив Олександр Попов.

Він також повідомив, що сьогодні у столиці залишається 5% будинків без гарячої води. У більшості випадків «Київенерго» проводить масштабну заміну старих труб. Ще частина – холодні, бо досі латають незначні пошкодження комунікацій. Завершити ці роботи мають упродовж тижня. Протягом 7 днів мають бути підключені до опалення і більшість житлових будинків міста.

Опалювальний сезон в столиці розпочався на два тижні раніше від загальнодержавного графіку уперше за часів Незалежності. Таке рішення було ухвалене, враховуючи прогнози Гідрометцентру.

kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.