КМДА Київська міська державна адміністрація


12 квітня 2018

У бібліотеках Солом'янського району відзначили Міжнародний день дитячого читання

У бібліотеках Солом'янського району відзначили Міжнародний день дитячого читання

До Міжнародного дня дитячого читання, який весь світ відзначав 2 квітня, у бібліотеках Солом’янського району пройшов Фестиваль дитячого читання «Україна починається з тебе». Впродовж тижня відбувались різні читацькі активності (вікторини, квести, майстер-класи, ігрові вправи) і найголовніше, пройшла ціла низка зустрічей з відомими українськими письменниками.

У ЦРБ імені Ф. Достоєвського з юними читачами зустрічалась письменниця, голова творчого об’єднання дитячих авторів Спілки письменників України Марія Морозенко. Зустріч відбулася у формі діалогу між авторкою та найменшими відвідувачами бібліотеки, які тільки-но вчаться читати, і яким було цікаво дізнатися від самої письменниці, як же народжуються казки.

У бібліотеці імені І. Світличного побувала письменниця й журналістка Леся Воронина разом зі своїм талісманом Пані Ґавою. Пані Леся презентувала і нову видану книжку, розповідаючи про те, як колись почала вигадувати пригодницькі історії, і привідкрила завісу ще не виданої книжки «Пригоди голубого папуги», ознайомивши дітей з її макетом.

У бібліотеці № 15  дитяча авторка Наталя Осипчук презентувала нові твори «Нас чекають у Щасливому» та «Салют із метеликів».

У бібліотеці імені І. Багряного пройшла зустріч з відомою письменницею Наталкою Поклад, у бібліотеці імені П. Вершигори відбувались цікаві перевтілення – під орудою дитячої письменниці, керівника Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» Євгенії Пірог, яка завітала із новою книжкою «Агент безпеки Ромчик, або Експрес Щастя», діти ставали справжніми Агентами щастя, проходячи квест і розгадуючи цікаві завдання про рідну Солом’янку.

Бібліотека імені О. Донченка порадувала своїх читачів зустріччю із відомим українським дитячим письменником Іваном Андрусяком. Пан Іван розповідав дітям про свої книжки, зокрема зупинявся на сюжетах відомих – «Стефа та її Чакалка» та «28 днів із життя бурундучка».

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.