КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2018

У ніч проти 26 квітня відбудеться покладання квітів до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та поминальний молебень за загиблих

У ніч проти 26 квітня відбудеться покладання квітів до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та поминальний молебень за загиблих

До 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у столиці у ніч проти 26 квітня відбудеться покладання квітів до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та поминальний молебень за загиблих та померлих унаслідок аварії на ЧАЕС. Про це повідомили в Департаменті соціальної політики КМДА.

Захід розпочнеться о 00:55 траурною ходою до Меморіального кургану. О 01:00 розпочнеться поминальний молебень на честь загиблих. Після його завершення прозвучать удари дзвону, що встановлений на вершині кургану, а біля меморіалу засвітять свічки.

Окрім того, до 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у столиці триватимуть реквієми, дні пам’яті, тижні здоров’я для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС тощо.

Нагадаємо, що у Києві одноразову матеріальну допомогу отримають понад 50 тисяч постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як відомо, 26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн дітей. Небезпечний рівень радіоактивного забруднення спостерігається на площі понад 50 тис. квадратних метрів. Евакуйовані 76 населених пунктів із кількістю мешканців 116 тис. осіб. 

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.