Головна  →  Новини  →  11 червня 2018

Курсантів Національної академії внутрішніх справ ознайомили з практичними аспектами роботи органів юстиції та соціальних служб міста Києва

Курсантів Національної академії внутрішніх справ ознайомили з практичними аспектами роботи органів юстиції та соціальних служб міста Києва

7 червня в навчально-науковому інституті № 1 Національної академії внутрішніх справ відбувся правопросвітницький захід, який покликаний підвищити правову спроможність курсантів Академії. Організаторами заходу виступили Центр Сім’ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації та Головне територіальне управління юстиції в м. Києві.

Директор Центру Сім’ї Солом’янської адміністрації Валерія Савенок розповіла про алгоритми роботи місцевих соціальних служб, успішні практики психологічної та юридичної підтримки соціально вразливих громадян, а також напрями роботи з населенням Центру сім’ї.

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві Рада Дашутіна окреслила основні функції органів реєстрації актів цивільного стану; порядок державної реєстрації фактів народження смерті, зміни імені та прізвища; місію, бачення та цінності органів юстиції. Також наголосила на основних аспектах реалізації Національного правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в м. Києві Віталій Чепурний акцентував увагу курсантів на процедурі примусового виконання судових рішень, проблемних аспектах функціонування інституту приватних виконавців та ефективності впровадження реформ у територіальних органах Міністерства юстиції України. Тоді ж як головний державний виконавець Солом’янського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Андрій Яворський охарактеризував особливості притягнення до кримінальної відповідальності боржника за невиконання рішення суду.

Про можливості реалізації свого права на безоплатну професійну правничу допомогу та особливостей доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України зазначив у своєму виступі директор Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Сергій Бреус.

Наприкінці заходу курсанти Академії мали можливість наживо поспілкуватися з працівниками органів юстиції та соціальних служб міста Києва та отримати фахові відповіді на питання правового характеру.

Центр сім’ї Солом’янської РДА

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена