До відзначення 22-ї річниці Конституції України киян та гостей столиці чекатиме низка урочистостей

До відзначення 22-ї річниці Конституції України киян та гостей столиці чекатиме низка урочистостей

До відзначення 22-ї річниці Конституції України киян та гостей столиці чекатиме низка урочистостей.

На виконання Указу Президента України від 28.03.2018 № 91/2018 затверджено відповідний план заходів.

Із 15 червня у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія» організують виставку матеріалів «Оберіг нашої державності», яка працюватиме до 30 червня. 20-30 червня триватиме книжкова виставка «Конституція – фундамент правової держави» в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки.

Протягом 21-28 червня у всіх районах м. Києва триватиме низка урочистих заходів із відзначення 22-ї річниці Конституції України, покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним історичним діячам українського державотворення за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості.

Протягом 25-26 червня триватимуть інформаційно-просвітницькі та творчі заходи в дитячих таборах відпочинку із денним перебуванням дітей на базі закладів загальної середньої освіти м. Києва.

У парку «Інтернаціональний» 27 червня очікується святковий концерт «Молодь за Конституцію України». Цього дня також проведуть бесіду біля книжкової виставки «Оберіг державності» та експрес-інформування «Правова азбука держави» в Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва.

28 червня відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику. Також цього дня за участю кращих художніх аматорських колективів міста Києва на Співочому полі у Печерському ландшафтному парку для киян та гостей міста організують святкову концертну програму. У парках культури і відпочинку «Перемога», «Партизанської слави», «Гідропарк», Голосіївському парку культури і відпочинку ім. М. Рильського, Центральному парку культури і відпочинку організують святкові народні гуляння, концертні програми та інші розважальні заходи.

Протягом червня триватимуть книжкові виставки, огляди літератури, читацькі конференції та інші просвітницькі заходи у районних бібліотеках міста. У читацькій залі Державного архіву м. Києва організують виставку архівних документів «До 22-ї річниці Конституції України».

Затвердженим планом заходів також визначено проведення заходів із благоустрою та святкового тематичного оформлення м. Києва та інших організаційних питань. Зокрема, профільним структурним підрозділам до 25 червня доручено упорядкувати об’єкти культурної спадщини, провести ремонт і оновити пам’ятники та місця поховання осіб, які загинули у боротьбі за свободу і Незалежність України, до 28 червня – встановити Державний Прапор України на будівлях, електро- і світлових опорах м. Києва.

У місцях проведення святкових заходів забезпечать охорону громадського порядку і безпеку дорожнього руху, чергування карет швидкої допомоги.

На час підготовки та проведення заходів у разі необхідності можливі обмеження руху транспорту, а також зміни у роботу міського пасажирського транспорту.

Джерело

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена