КМДА Київська міська державна адміністрація


28 серпня 2018

Майданчик правоосвіти в ЦРБ імені Ф. Достоєвського

Майданчик правоосвіти в ЦРБ імені Ф. Достоєвського

У сучасному мегаполісі є безліч джерел інформації, але далеко не всі люди вміють знайти потрібну для себе, і далеко не кожен вміє цією інформацією правильно скористатися. Особливо це стосується людей старшого віку, коли йде мова про правові та юридичні питання.

І тут на допомогу приходять бібліотеки - місця, де можна отримати будь-яку інформацію і де навчають, як нею користуватись.

2-го і 4-го четверга кожного місяця в Центральній районній бібліотеці імені Ф. Достоєвського проходять тематичні лекції юридичного спрямування, на постійній основі діє «Правничий хаб для людей старшого віку» -  майданчик правоосвіти, де проходять безкоштовні правничі тренінги для підвищення правової спроможності киян, які досягли поважного віку.

Організований проект у партнерстві з Четвертим центром надання безоплатної правової допомоги відповідно до реалізації Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

У серпні відбувся семінар: «Насильство в сім’ї: мовчати не можна - протидіяти?». Розглядались теми взаємовідносин між людьми: що робити, коли ви зіштовхнулися з проявами домашнього насильства; як протидіяти психологічному, економічному та фізичному насильству; куди і як звертатися щоб отримати допомогу. Присутні отримали відповіді на ці та інші питання, почули чіткі, зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.