КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2018

Ліцей 142 готовий до нового 2018-2019 навчального року

Ліцей 142 готовий до нового 2018-2019 навчального року

Будівля ліцею № 142 готова до нового навчального року. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час робочого візиту до навчального закладу.

«На початку року було виявлено деформацію будівлі ліцею № 142, що викликало занепокоєння серед батьків школярів та педагогічного колективу. У навчальному закладі освітній процес було на тиждень призупинено. За цей час фахівці будівельної лабораторії комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація» провели обстеження будівлі та надали висновки. Окремо управління освіти Солом’янської РДА уклало угоду із ДП «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» про обстеження для встановлення дійсного технічного стану конструкцій будівлі навчального закладу ліцею № 142 із розробкою висновків і рекомендацій щодо подальшої нормальної експлуатації», – нагадав Микола Поворозник.

За його словами, наразі тривають роботи з капітального ремонту ліцею № 142 на вул. Політехнічній, 2-А.

«Із 10 серпня 2018 року розпочато будівельно-монтажні роботи, проведено перфораторне буріння свердловин та забивання отворів у бетонних конструкціях, підсилення та закріплення ґрунтів основ фундаментів, стабілізовано фундаменти методом інжектування полімерними матеріалами. Проведення робіт із підсилення фундаменту контролюється відповідними фахівцями авторського та технічного нагляду», – зазначив Микола Поворозник.

Наступний етап робіт із метою неперервності навчального процесу буде виконано під час літніх канікул 2019 року. Наразі тривають роботи з розробки проектної документації.

«Окрім зазначених робіт із укріплення будівлі, наступного року у ліцеї планують відремонтувати спортивний майданчик у дворі навчального закладу та здійснити термосанацію приміщення», – зауважив Микола Поворозник.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.