КМДА Київська міська державна адміністрація


12 вересня 2018

Громадський бюджет-2019

Громадський бюджет-2019

Нагадуємо, що 24 серпня стартувало електронне голосування за проекти третього Громадського бюджету у Києві. Підтримати ініціативи можна включно до 15 вересня. Цього року кошторис Громадського бюджету складає 150 млн грн. Ці кошти міська влада інвестує у розвиток демократичних процесів прийняття рішень, громадянської активності та партнерської взаємодії, використовуючи ГБ як інструмент співпраці з киянами.

За результатами експертизи та публічних обговорень до голосування допущено 940 проектів на суму понад 510 млн грн., над якими працювали 389 команд. У Солом’янському районі пройшли на голосування 95 проектів.

Проекти Солом’янського району міста Києва: https://gb.kyivcity.gov.ua.

Нагадуємо, одна людина може проголосувати максимум за 5 проектів. Для цього потрібно зайти на сайт https://gb.kyivcity.gov.ua/, натиснути «Переглянути проекти» та обрати за допомогою фільтрів «Категорія» і «Район» або за номером чи назвою в полі пошуку 5 проектів, за які ви вболіваєте.

Довідково:

Громадський бюджет – демократичний процес, який надає можливість кожному солом’янцю  брати участь в розподілі коштів міського бюджету через створення проектів для покращення міста та голосування за них. Голосування за проекти відбувається виключно в електронний спосіб, що дозволяє гарантувати чесність результатів. Кожен має 5 голосів. Оскільки голосування електронне, то необхідно авторизуватися через Bank ID «ПриватБанку», Національного банку України (НБУ) та Електронний цифровий підпис (ЕЦП) у вікні сервісу КИЇВ ІD. Після підтвердження особи банком, система поверне на сторінку проекту, і кнопка «Проголосувати» стане активною. Власники картки киянина авторизуються через «Ощадбанк».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.