КМДА Київська міська державна адміністрація


4 жовтня 2018

45 проектів у Солом’янському районі перемогли у Громадському бюджеті - 2019

45 проектів у Солом’янському районі перемогли у Громадському бюджеті - 2019

Оприлюднені підсумки голосування за Громадський бюджет  – 2019 (ГБ – 3). Відповідно до параметрів Громадського бюджету на 2019 рік  Положення про Громадський бюджет міста Києва, завершився період розгляду Громадською бюджетною комісією скарг та уточнення рейтингу проектів за підсумками голосування ГБ - 3, яке проходило з 24 серпня по 15 жовтня поточного року.

27 вересня відбулося урочисте засідання Громадської бюджетної комісії в присутності міської робочої групи та команд проектів, на якому було затверджено результати голосування й рейтинг проектів, у тому числі - проектів-переможців ГБ – 3.

Так, по місту Києву проектами-переможцями визначено 341 проект, з них:

у Дарницькому районі – 51 проект (бюджет - 17 616 546 грн),

у Солом’янському – 45 (18 654 020 грн),

у Шевченківському – 42 (16 572 275 грн),

у Голосіївському – 25,

у Дніпровському – 24,

в Оболонському – 23,

у Подільському – 23,

у Деснянському – 21,

у Святошинському – 17,

у Печерському – 8.

Також проектами-переможцями визначено 62 проекти зі статусом «Загальноміські» (бюджет - 26 002 825 грн).

Наразі цей рейтинг проектів опрацьовує КМДА, планує реалізацію, й зокрема - включення проектів-переможців до проекту бюджету Києва на 2019 рік. Як зазначалося раніше керівництвом міської робочої групи, всі проекти, щодо яких не було позитивних висновків на етапі експертизи, потребують додаткового аналізу на предмет можливості успішної реалізації у відповідності до чинного законодавства. Міська робоча група сподівається на конструктивну співпрацю з командами таких проектів та потенційних розпорядників коштів щодо мінімізації ризиків таких кейсів.

Ознайомитися з результатами голосування можливо за посиланням:https://gb.kyivcity.gov.ua/news/show/oprilyudneni-pidsumki-golosuvannya-za-gb-3.

Попереду - етап реалізації. Нагадуємо командам, що Положення про Громадський бюджет міста Києва надає потужні права для громадського контролю та предметної співпраці з розпорядниками коштів для успішної реалізації проектів. Також запрошуємо всіх зацікавлених киян долучатися до команд проектів відразу на сайті Громадського бюджету https://gb.kyivcity.gov.ua/, або стежити за ходом реалізації проектів - в розділі «Новини» та підрозділі «Реалізовані проекти».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.