КМДА Київська міська державна адміністрація


5 жовтня 2018

Український інститут національної пам’яті започатковує Всеукраїнську акцію «Пам’ять роду»

Український інститут національної пам’яті започатковує Всеукраїнську акцію «Пам’ять роду»

Український інститут національної пам‘яті збирає світлини та історії родин, які пережили Голодомор 1932-1933 років.

На жаль, час невблаганний, і з кожним роком усе меншає живих свідків Великого Голоду. Але спогади про те лихоліття зберігають їхні діти та онуки, передаючи їх з покоління до покоління як пам’ять роду. А ще – родинні фотографії. Особливо ті, які були зроблені до 1932-го. Ті, на яких ще усі живі, здорові і впевнені в тому, що, тримаючись купи, родиною, вдасться подолати будь-яке лихо. Ці фото теж є мовчазними свідками жахливого злочину більшовицької влади.

Український інститут національної пам’яті започатковує Всеукраїнську акцію «Пам’ять роду», метою якої є пошук і збір спогадів нащадків тих, хто пережив Голодомор, та родинних світлин періоду до Великого Голоду.

Поділіться Вашими історіями, віднайдіть старі фотографії рідних людей, що пережили Великий голод.

Згадаймо всіх і кожного поіменно.

Зібрані свідчення будуть опубліковані на розробленій Інститутом веб-сторінці «85-ті роковини Голодомору» та поширюватимуться на офіційних сторінках у соціальних мережах. Ці оповідання і фотокартки увійдуть до окремого збірника, видання якого ініціює Інститут. Також на основі цих матеріалів Інститут має на меті зробити виставку спільно з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору». І саме до цього Музею будуть передані на зберігання усі отримані спогади та світлини.

Родинні фото часів до Голодомору та власні історії просимо надсилати на електронну ([email protected]) та поштову (01021, м. Київ, вул. Липська, 16) адреси Українського інституту національної пам’яті з позначкою «Пам’ять роду».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.