Новітні послуги органів юстиції

Новітні послуги органів юстиції

Солом’янський районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві інформує про новітні послуги органів юстиції.

1. Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації». Пропонуємо для зручності та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану записатися через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС. На порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» Ви можете записатись на прийом до відділу ДРАЦС у зручний для Вас час, задати питання в онлайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану. (http://dracs.minjust.gov.ua).

2. Он-лайн будинок юстиції – це додаткові можливості для кожного українця, який користується Інтернетом, понад 20 додаткових сервісів для наших громадян у режимі онлайн, відсутність необхідності спілкуватися з чиновником та можливість отримати послугу за кілька хвилин. Користуватися Он-лайн будинком юстиції можуть всі без винятку громадяни з будь-якої точки світу, адже у нас діє принцип екстериторіальності. Єдина необхідна умова – наявність Інтернету.

Вказаний сервіс пропонує реалізацію наступних послуг:

Реєстрація бізнесу - державна реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців онлайн, не виходячи з дому або офісу. В цьому розділі ви можете пройти реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

Повторна видача документів - у цьому розділі ви можете повторно отримати документи про державну реєстрацію Актів цивільного стану, а також відповідні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян;

Інформація з реєстрів - отримання необхідної інформації з електронних реєстрів державної влади;

Соціальний ліфт - це коли потрапити на роботу до органів державної влади можна без протекції, без зв'язків та грошей, достатньо лише відгукнутись на вакансію;

SMS-МАЯК - можливість відслідковувати статус будь-яких об'єктів нерухомого майна у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;
Отримати ЕЦП – он-лайн замовлення пристроїв, які є носіями ЕЦП, для фізичних та юридичних осіб, що пройшли тестування на предмет сумісності з Єдиним та Державними реєстрами Міністерства юстиції України.
(Он-лайн будинок юстиції: https://online.minjust.gov.ua.)

3. Державна реєстрація народження, та видачі свідоцтв про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я, де здійснюється прийняття документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача ними свідоцтв про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я де приймаються пологи.

4. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 № 890 «Деякі питання забезпечення запровадження електронного сервісу проставлення апостиля», наказу Міністерства юстиції України «Про впорядкування відносин з проставлення апостиля та підготовки документів для їх консульської легалізації» від 11.11.2015 № 2268/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.11.2015 за № 1419/27864, здійснюється державна реєстрація апостилів у Електронному реєстрі апостилів, за допомогою якого запроваджено електронний сервіс проставляння апостилю на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, та на всіх інших видах документів, що призначені для використання на території інших держав.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена