КМДА Київська міська державна адміністрація


7 листопада 2018

Новітні послуги органів юстиції

Новітні послуги органів юстиції

Солом’янський районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві інформує про новітні послуги органів юстиції.

1. Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації». Пропонуємо для зручності та уникнення черг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану записатися через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС. На порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» Ви можете записатись на прийом до відділу ДРАЦС у зручний для Вас час, задати питання в онлайн режимі, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану. (http://dracs.minjust.gov.ua).

2. Он-лайн будинок юстиції – це додаткові можливості для кожного українця, який користується Інтернетом, понад 20 додаткових сервісів для наших громадян у режимі онлайн, відсутність необхідності спілкуватися з чиновником та можливість отримати послугу за кілька хвилин. Користуватися Он-лайн будинком юстиції можуть всі без винятку громадяни з будь-якої точки світу, адже у нас діє принцип екстериторіальності. Єдина необхідна умова – наявність Інтернету.

Вказаний сервіс пропонує реалізацію наступних послуг:

Реєстрація бізнесу - державна реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців онлайн, не виходячи з дому або офісу. В цьому розділі ви можете пройти реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців;

Повторна видача документів - у цьому розділі ви можете повторно отримати документи про державну реєстрацію Актів цивільного стану, а також відповідні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян;

Інформація з реєстрів - отримання необхідної інформації з електронних реєстрів державної влади;

Соціальний ліфт - це коли потрапити на роботу до органів державної влади можна без протекції, без зв'язків та грошей, достатньо лише відгукнутись на вакансію;

SMS-МАЯК - можливість відслідковувати статус будь-яких об'єктів нерухомого майна у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;
Отримати ЕЦП – он-лайн замовлення пристроїв, які є носіями ЕЦП, для фізичних та юридичних осіб, що пройшли тестування на предмет сумісності з Єдиним та Державними реєстрами Міністерства юстиції України.
(Он-лайн будинок юстиції: https://online.minjust.gov.ua.)

3. Державна реєстрація народження, та видачі свідоцтв про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я, де здійснюється прийняття документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача ними свідоцтв про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я де приймаються пологи.

4. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 № 890 «Деякі питання забезпечення запровадження електронного сервісу проставлення апостиля», наказу Міністерства юстиції України «Про впорядкування відносин з проставлення апостиля та підготовки документів для їх консульської легалізації» від 11.11.2015 № 2268/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.11.2015 за № 1419/27864, здійснюється державна реєстрація апостилів у Електронному реєстрі апостилів, за допомогою якого запроваджено електронний сервіс проставляння апостилю на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, та на всіх інших видах документів, що призначені для використання на території інших держав.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.