Головна  →  Новини  →  8 листопада 2018

9 листопада, у День української писемності й мови, киян запрошують написати диктант

9 листопада, у День української писемності й мови, киян запрошують написати диктант

Цього року проект Всеукраїнський радіодиктант національної єдності святкує своє вісімнадцятиріччя. Традиційно, він пролунає в ефірі Першого каналу UA:Українське радіо. Девіз цьогорічного диктанту - #пишеморазом - єднання навколо мови. 

Трансляція розпочнеться об 11:00 год зі вступної частини, а за півгодини відбудеться й сам диктант. Суспільне мовлення також покаже телеверсію в прямому ефірі. Трансляцію також можна буде подивитися на сторінці Суспільного у Facebook.   Текст читатиме український лінгвіст Олександр Авраменко.

«Підготовка до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності триває. Приєднуйтеся!», - поділився Олександр Авраменко на своїй сторінці у Facebook. 

Текст радіодиктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада, тож кожен учасник матиме змогу перевірити себе. Також будь-хто може надіслати свої рукописні записи диктанту на адресу вул. Хрещатик, 26, Київ-1, 01001, із позначкою «Радіодиктант» (листа потрібно надіслати того ж дня чи за день – дату визначать за штемпелем). Можна сфотографувати чи зробити скан тексту та надіслати їх протягом доби на скриньку [email protected] (прослідкуйте за якістю зображення). 

Головна умова - диктант має бути написаний від руки, адже друковані роботи розглядати не будуть. Буде прийнято й тексти, написані за допомогою шрифту Брайля. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена