КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2019

Бібліотеки району знайомлять читачів з новинками книжкової індустрії

Бібліотеки району знайомлять читачів з новинками книжкової індустрії

На церемонії нагородження «Книжка року-2018» в Українському домі, Президент України Петро Порошенко, серед іншого, сказав: «Нам треба читати і поширювати любов до читання, треба поширювати коло книголюбів серед нових поколінь українців… Мій заклик до успішних людей: розповідайте про прочитані книжки, про відвідання книжкових магазинів і бібліотек. Покладіть поруч цікаву книжку, коли даєте інтерв’ю. Сам я підтримую традицію щороку, може це нескромно, але називати десять найкращих новинок… Нація сильна не тільки тоді, коли в неї є достатньо зброї, танків та літаків. Нація сильна також своїми поетами й письменниками!».

Бібліотеки району підтримують традицію ознайомлення читачів з цікавими авторами та кращими новинками сучасної книжкової індустрії.

З цього приводу в районі відбулись три літературні зустрічі-презентації.

Бібліотека №13 спільно з видавництвом «Фабула» організували першу в Києві презентацію книги Василя Тибеля «Бурштин» та зустріч з автором.  Твір у 2018 році був відзначений премією Міжнародного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Романи».

З нагоди виходу своєї нової книжки «Ізраїль: шлях до себе» поетеса і прозаїк Надія Василенко-Коров’янська зустрілася з читачами у Центральній районній бібліотеці імені Ф. Достоєвського.

Також в цю ж бібліотеку завітали аж чотири авторки мегапопулярної книжкової серії «Теплі історії» видавництва «Брайт букс» - письменниці Ірина Мацко, Слава Світова, Любов Базь і Наталія Степанчук

Всі зустрічі проходили в теплій, дружній атмосфері, серед людей, які люблять книжку і різними способами її популяризують.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.