КМДА Київська міська державна адміністрація


17 квітня 2019

Молодь Солом’янки разом з працівниками адміністрації стали донорами крові заради життя інших людей

Молодь Солом’янки разом з працівниками адміністрації стали донорами крові заради життя інших людей

До Всесвітнього дня боротьби з гемофілією в Солом’янському районі, за ініціативи його керівництва, провели акцію безоплатної здачі крові для людей, які живуть з невиліковним захворюванням крові.

Щоб допомогти хворим, сьогодні, 17 квітня, в Київській міській клінічній лікарні № 4 вишикувалась черга донорів. Особливо активну участь в акції взяли курсанти і офіцери Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського (ІСЗЗІ КПІ ім. Ігоря Сікорського). Немало серед охочих допомогти було і дівчат.

За словами заступника голови району Олени Горпинченко, яка разом з працівниками Солом’янської райдержадміністрації також приєдналась до здачі крові, небайдужа молодь – головна рушійна сила для розвитку країни: «А ті хлопці і дівчата, які ще й хвилюються за життя та здоров’я людей, допомагаючи їм, особливо гідні слів подяки від кожного з нас», - сказала заступник голови РДА.

Зазначимо, що лише за декілька годин до акції зі здачі крові для людей, які хворіють гемофілією, долучилось майже 50 небайдужих мешканців Солом’янки.

Довідково: Гемофілія - рідкісна спадкова хвороба, пов’язана з порушенням процесу згортання крові. На сьогодні хвороба невиліковна, але її перебіг вдало контролюється за допомогою ін’єкцій пацієнтові відсутнього фактора згортання крові, в більшості випадків, виділеного з донорської крові. Станом на 2018 рік у світі налічувалось понад 400 тисяч людей з різними формами гемофілії. В Україні пацієнтів з гемофілією нараховувалось до 3 тисяч, майже 700 із них - діти.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.