КМДА Київська міська державна адміністрація


24 червня 2019

У Солом’янському районі хочуть створити пам'ятник легендарному футбольному тренеру

У Солом’янському районі хочуть створити пам'ятник легендарному футбольному тренеру

Із нагоди 80-річчя від дня народження Валерія Лобановського та на прохання мешканців у Солом’янському районі планують встановити пам’ятник видатному українському футболісту і одному з найтитулованіших тренерів в історії світового футболу.

Наразі Солом’янська РДА на чолі з головою Ігорем Довбанем та КП УЗН району розглядають можливість встановлення меморіалу на однойменному проспекті в межах зеленої зони.

“Проспект В.Лобановського є однією з основних магістралей Солом’янського району та Києва загалом. Тисячі мешканців і туристів щоденно проїжджають цим напрямком. А тому варіант встановлення пам’ятника Лобановському саме тут з подвійною силою нагадуватиме нашим сучасникам і майбутньому поколінню про особистість, яка прославляла Україну на весь світ”, - заявив Ігор Довбань, відзначивши, що меморіал також буде мотивувати жителів вести здоровий спосіб життя, займатись спортом.

Щоб втілити ідею, райдержадміністрація вже звернулась до ФК “Динамо” (Київ) стосовно підтримки проекту, наразі ведуться переговори. Крім того, відбулась зустріч очільника району з відомим українським митцем і майстром бронзової скульптури Олегом Пінчуком щодо можливості розробки відповідного ескізу. Останній підтримав ініціативу РДА та виявив бажання приєднатись до створення пам’ятника Метру українського футболу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.