КМДА Київська міська державна адміністрація


11 липня 2019

Метро на Виноградар: Дві нових станції планують відкрити у 2021 році

Метро на Виноградар: Дві нових станції планують відкрити у 2021 році
Роботи з будівництва метро на Виноградар тривають за графіком. Дві нових станції – «Мостицьку» та «Проспект Правди» планують відкрити в 2021 році. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки процесу будівництва метро поряд із майбутньою станцією «Мостицька».

«Ми знаходимося на будівельному майданчику поряд із майбутньою станцією «Мостицька». Роботи тривають за графіком, і наше завдання в 2021 році відкрити дві нових станції на Виноградар – «Мостицьку» та «Проспект Правди», – сказав Віталій Кличко. – Метро на Виноградар є одним із наших пріоритетних інфраструктурних проектів. Мешканці Виноградаря чекають на цю подію вже давно». 

Будівництво тунелю між станціями «Сирець» і «Мостицькою» здійснюватиметься закритим способом – під землею. А між «Мостицькою» та «Проспектом Правди» – відкритим. Тунель на глибині 18 метрів буде двоярусним, на  відміну від усіх інших станцій метрополітену.
 
Сьогодні на майданчику відбувають підготовчі будівельні роботи. До кінця року розпочнуться роботи з влаштування перегінного тунелю між станціями «Мостицька» та «Сирець».

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.