Головна  →  Новини  →  16 липня 2019

Цього року в столиці розпочнеться паспортизація житла: що це означає для киян

Цього року в столиці розпочнеться паспортизація житла: що це означає для киян

Майже половина житлових будинків у країні мають незадовільний фізичний стан. І паспортизація таких будинків, визначення їхніх «слабких місць», обсягів коштів на ремонт є дуже важливим моментом. Про це під час засідання круглого столу «Порятунок старого житлового фонду» заявив Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Капітальний ремонт будинку, його технічний стан – це найважливіший аспект в управлінні будинком, від якого дійсно залежить і вартість нерухомості, і безпека. А без достовірної інформації у власників квартир жодного об’єктивного рішення прийняти не можна», – повідомив Петро Пантелеєв.

За його словами, паспортизація у Києві розпочнеться вже цього року. Важливо, щоби це відбувалося з використанням сучасних підходів, а замість купи паперу – зручна електронна платформа з Web-доступом для кожного киянина. Тоді кожен власник паспортизованого житла зможе дізнатись про стан будинку, його специфіку, економічні характеристики, і, зважаючи на це, будинкові громади зможуть приймати певні рішення щодо створення ОСББ, проведення капремонтів будинку, модернізації, енергоефективності. 

Зазначається, що близько 80% столичних багатоповерхівок потребують комплексного ремонту. Орієнтовна сума необхідних коштів – 10 мільярдів гривень. Це колосальні витрати для міського бюджету. У фінансуванні мають бути поєднані зусилля держави, муніципалітету і будинкової громади, тобто власників квартир, і тільки тоді можливо забезпечити колосальну потребу в ремонтах, яка сьогодні є.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена