Головна  →  Новини  →  1 серпня 2019

Київ відзначить 75-ті роковини депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини

Київ відзначить 75-ті роковини депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини

У вересні у столиці відбудуться меморіальні заходи, присвячені 75-м роковинам депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951 роках.

Планом заходів, затвердженим відповідним розпорядженням Кабінету Міністрів України, також передбачено проведення до кінця цього року у закладах освіти і культури тематичних лекцій, засідань, семінарів та інших інформаційно-просвітницьких заходів для донесення до молоді об’єктивної інформації про передумови, перебіг і наслідки депортації українців.

Із цією метою триватимуть виставки фотографій і архівних документів, музейні експозиції і виставки. Заплановані й заходи зі збереження та популяризації традиційної культури українських етнічних груп, що внаслідок депортації втратили історичну батьківщину.

Київська міська державна адміністрація сприятиме відповідній науково-дослідній та інформаційній діяльності, іншим заходам, спрямованим на підвищення поінформованості про депортацію українців. 

Джерело: КМДА
Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена