Головна  →  Новини  →  2 серпня 2019

Міжнародний дебют молодих судномоделістів Солом’янського району

Міжнародний дебют молодих судномоделістів Солом’янського району

В кінці липня у мальовничому гірському містечку Банк (Угорщина) завершився ювілейний ХХ Чемпіонат Світу з судномодельного спорту у класах радіокерованих моделей копій NS.  

На міжнародне змагання приїхали судномоделісти з 15-ти країн, у тому числі України. Цікаво, що у складі національної команди вперше дебютували одразу троє киян-солом’янців — Михайло Гаєвський, Владислав Марченко та Олексій Сердюк. Усі вони – вихованці судномодельного гуртка Центру технічної творчості «Юність». Хлопці отримали запрошення за результатами цьогорічних чемпіонатів Києва та України. 

Авторитетні судді світового змагання вивчали креслення, конструкцію моделей, порівнювали їх з оригіналом — кораблем-прототипом. Серед учасників-суперників виступало чимало досвідчених спортсменів, неодноразових переможців світових та європейських першостей. У більшості класів домінували спортсмени Китаю, Німеччини та Франції. Національна делегація вразила глядачів і прискіпливих суддів не менше. Найкращі результати серед українців показали киянин Владислав Марченко — п’яте місце у класі F2B з моделлю броненосця «Князь Потьомкін Таврійський», та Іван Люльченко з Запоріжжя — п’яте місце у класі F4C, модель торпедного катера.         

Прогрес наших молодих моделістів відзначили і організатори Чемпіонату, які запросили їх до Німеччини взяти участь у Всесвітній виставці моделей-копій, яка пройде наприкінці літа наступного року. Ще одне запрошення отримали вже від польських колег.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена