Головна  →  Новини  →  5 серпня 2019

У Солом'янському районі презентують пам'ятник всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському

У Солом'янському районі презентують пам'ятник всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському

Наприкінці серпня у Солом'янському районі відбудеться презентація пам’ятника видатному киянину, всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook,

"Встановимо його, як і анонсували, перед аеропортом, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт "Жуляни"). Скульптура стоятиме на постаменті у вигляді напівсфери зі стилізованою картою світу. Триматиметься фігура на одній точці - ніби відриваючись від землі в небо. Оскільки Сікорський є конструктором першого у світі гелікоптера, в руці він триматиме своє творіння", - написав Віталій Кличко.

Скульптуру «створюють» з допомогою 3D принтера. Понад 90 % елементів фігури вже віддрукували – а це близько 500 деталей. Висота пам’ятника з постаментом буде 7,2 м. Постамент виготовлять з граніту, карту та фігуру авіаконструктора - з бронзи.

Працює над пам’ятником відомий скульптор, автор “Дітей, які запускають кораблики”, “Іллі Муромця” Volodymyr Zhuravel. Проект реалізовується за підтримки меценатів. Тому бюджетних коштів на нього не витрачали.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена