КМДА Київська міська державна адміністрація


8 серпня 2019

Відбулося засідання комісії у справах альтернативної невійськової служби

Відбулося засідання комісії у справах альтернативної невійськової служби

Сьогодні, 8 серпня у Солом’янській райдержадміністрації відбулось засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби під головуванням заступника голови РДА Олени Горпинченко. 

Члени комісії разом з представником військового комісаріату Солом’янського району, якого запросили на засідання, розглянули заяву кандидата щодо направлення на  альтернативну (невійськову) службу замість строкової військової служби. Громадянин надав відповідні документи та пояснив, що його віросповідання (релігійні переконання) не допускає користування зброєю.

Після ознайомлення з документами та у зв’язку з тим, що релігійна організація, до якої належить заявник, входить в перелік підприємств, які затверджені Урядом, питання вирішено позитивно. 

Зазначимо, що альтернативна служба згідно з Законом України “Про альтернативну (невійськову) службу” має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Громадяни проходять її на підприємствах, в установах, організаціях, що перебувають у державній, комунальній власності, діяльність яких у першу чергу пов'язана із соціальним захистом населення, охороною здоров'я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством, а також у патронажній службі в організації Товариства Червоного Хреста.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.