КМДА Київська міська державна адміністрація


16 серпня 2019

Мер Києва Віталій Кличко показав, як триває реконструкція першої черги столичного зоопарку

Мер Києва Віталій Кличко показав, як триває реконструкція першої черги столичного зоопарку

Мер Києва Віталій Кличко показав, як триває реконструкція першої черги столичного зоопарку. Відео він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Скоро столичний зоопарк постане перед гостями в оновленому форматі. Роботи з реконструкції зоопарку тривають. Відвідувачі вже могли оцінити оновлені озера біля входу з боку проспекту Перемоги, місток між озерами та альтанку над водою, павільйон для пеліканів, оглядовий амфітеатр. Наразі будівельники працюють, аби невдовзі презентувати гостям зоопарку новий вхід із підземним океанаріумом, зводять універсальний вольєр для тварин і птахів та приматник. Новий вхід, до речі, буде на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної», – зазначив у дописі до відео мер Києва.

За його словами, на площі перед новим входом вже встановили скульптуру «Жирафа» заввишки 15 метрів, яку добре видно з проспекту Перемоги. Будуть на площі і відомі скульптури «Зубр» та «Леви» – замість старих виготовляють нових звірів.

«Потрапити у зоопарк через новий вхід можна буде вже у вересні. Будівництво універсального вольєру плануємо завершити до кінця цього року. А приматник – влітку наступного. Ми хочемо оновити формат зоопарку – створити максимально наближені до природніх умови утримання для тварин. Щоб у столичному зоопарку не було кліток, а був відкритий простір. Для цього використовуємо досвід наших європейських колег із Німеччини, Франції, Швейцарії. Переконаний, київський зоопарк повинен стати одним з найкращих зоопарків Європи!» – підкреслив мер столиці.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.