КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2019

У Солом’янському районі констатували готовність школи №7 до навчального року

У Солом’янському районі констатували готовність школи №7 до навчального року

Спеціалізована школа №7 готова до зустрічі учнів у новому навчальному році. Будь-які побоювання щодо можливої загрози безпеці дітей безпідставні. У цьому переконались члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, особисто оглянувши технічний стан будівлі закладу напередодні освітнього процесу.
 
Під керівництвом в.о. голови Солом’янської РДА Володимира Бялковського та за участі представника райуправління ДСНС і голови батьківського комітету комісія насамперед перевірила стан пожежної безпеки. Зокрема, новообладнану систему АПС, систему оповіщення про пожежу та евакуаційне освітлення. Так, фахівці ДСНС підтвердили, що заклад освіти усунув недоліки з пожежною безпекою, виконавши усі вимоги законодавства у сфері цивільного захисту. Про це засвідчує відповідний акт, складений за результатами проведення планової перевірки. 

(Акт за результатами проведення планового заходу додержання нагляду щодо дотримання школи №7 ім. М.Рильського вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки)
 
Крім того, за рекомендаціями ДП “Науково-дослідного інституту будівельного виробництва” у школі вже відновлюють пошкоджені елементи зовнішнього водовідведення з покрівлі та ремонтують вимощення по зовнішньому периметру старої будівлі. Це дозволить унеможливити затікання води у товщу ґрунтової основи. У ході обговорення Володимир Бялковський наголосив на якісному та оперативному  виконанні цих робіт, а забудовник зі свого боку запевнив — до початку навчального року все буде завершено. 

Водночас керівництво району доручило продовжувати моніторинг за технічним станом будівлі, а також виконати роботи з облаштування пандусу у вхідній групі закладу для безпечного пересування дітей. 

Члени комісії також обговорили важливість ремонту дитячого садочку №223, що розташований поруч. За підсумками виїзду Управлінню освіти району доручили скласти ініціативний лист на КМДА щодо необхідності коштів для проведення відповідних робіт.

Солом’янська райдержадміністрація стоїть на захисті прав дітей та притримується єдиної думки —  комфорт і безпека — основний критерій для діяльності цих та інших навчальних закладів району.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.