Головна  →  Новини  →  25 вересня 2019

Головна причина спалахів захворюваності на кір – низьке охоплення щепленнями

Головна причина спалахів захворюваності на кір – низьке охоплення щепленнями

В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. 

Ситуація щодо захворюваності на кір різко ускладнилась у 2019 році. За 7 місяців 2019 року у м. Києві зареєстровано 5196 випадків захворювання на кір (дорослих 29209 та дітей 2287). Це в 3 рази більше ніж за аналогічний період 2018 року.

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щеплення

Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Міністерство охорони здоров’я України закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики. Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема — залежить від рівня охоплення щепленнями у країні.

Якщо ви контактували з хворим на кір, убезпечити чи значно знизити ризик захворювання може вакцинація. Зверніться до свого лікаря — терапевта чи сімейного лікаря, щоб з’ясувати, чи маєте ви достатній захист від кору і чи вам треба зробити щеплення якнайшвидше.

На теперішній час у Солом’янському районі наявні вакцини проти кору виробництва США, Бельгії.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена