Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2019

Як змінюється столичний зоопарк

Як змінюється столичний зоопарк

У столичному зоопарку тривають масштабні роботи з реконструкції. Там наразі споруджують новий вхід, завершують роботи з облаштування універсального вольєру для тварин та птахів, будують новий приматник. Відео змін у зоопарку мер Києва Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«І з проспекту Перемоги вже добре видно не тільки 15-метрового жирафа, а й будівлі нового входу та дерев’яний навіс, який монтують між ними. Це, за словами фахівців, – унікальна та перша в Україні конструкція таких масштабів», – зазначив у дописі до відео мер Києва.

Новий вхід у столичний зоопарк буде на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. У приміщеннях вхідної групи завершують оздоблювальні роботи, всі зовнішні мережі вже проклали та змонтували. В одноповерховій будівлі, що праворуч від нового входу, розмістять каси, інформаційний центр, громадські вбиральні, медпункт. Роботи там виконані на 90 відсотків. У двоповерховій будівлі планують облаштувати океанаріум, що буде встановлений за кошти інвесторів, та фудкорти.

Після завершення робіт із монтажу навісу, новий вхід вимостять тротуарною плиткою та здійснять благоустрій території навколо. А ще фасади будівель на вході ввечері та вночі красиво підсвічуватимуться.

«Окрім яскравого жирафа, відвідувачів на новому вході зустрічатимуть і відомі скульптури «Зубр» та «Леви» – замість старих виготовляють нових звірів. Наразі завершують роботи і в універсальному вольєрі для тварин та птахів – його здадуть в експлуатацію та заселять цього року. Також у зоопарку будують новий приматник. Він буде готовий вже наступного року», – підкреслив Віталій Кличко. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена