КМДА Київська міська державна адміністрація


5 жовтня 2013

Державний музей авіації відзначає 10-річчя!

Державний музей авіації відзначає 10-річчя!

4 жовтня, голова Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації, голова Наглядової ради Національного авіаційного університету Максим Луцький привітав з першим ювілеєм керівництво  та працівників Державного музею авіації.

«Для, мене цей музей особливий. Я добре знайомий з його історією та співробітниками. Повірте, в нашій державі дуже мало місць, де б з такою ж повагою та відданістю ставилися до своєї справи. Завдяки цим людям, музей постійно розвивається, за 10 років лише кількість експонатів збільшилася вдесятеро. Це надзвичайне досягнення, бо привезти сюди бодай один літак, знайти спонсорів, які б допомагали його доглядати, розробити цікаву екскурсійну програму  – все це потребує сил та безкінечної самовідданості», - зазначив Максим Луцький.

Незважаючи на те, що музей наймолодший, він є найбільшим історико-технічним музеєм в Україні та одним з найбільших технічних музеїв Європи. Активну участь у його створенні брали: теперішній голова наглядової ради Шмаров Валерій Миколайович, десятки заводів цивільної авіації, без підтримки котрих  музей  не зміг існувати, а також тодішній президент Леонід Кучма, який цю ідею підтримав.

Музей має важливе стратегічне значення – він доводить дітям, що державі є чим пишатися. За останній рік тут побувало більше 30 тисяч  школярів лише із Солом’янського району. Тут вони почули, що найбільший в світі літак «Мрія» спроектований та вироблений в Україні. Дізналися, що їхня держава одна з 9 країн у всьому світі, де виробляють літаки.

«Я дуже пишаюся тим, що причетний до створення Державного авіаційного музею. Десятиріччя – це перший справжній ювілей. Позаду 10 років, попереду ще багато десятиріч. Тому давайте не втрачати темпу, працювати й надалі, щоб кожен громадянин нашої держави знав, який видатний авіаційний потенціал ми маємо!», - відзначив Максим Луцький.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.