КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2019

Київрада схвалила бюджет столиці на 2020 рік

Київрада схвалила бюджет столиці на 2020 рік

Депутати Київради схвалили бюджет столиці на 2020 рік. Також підтримали Програму економічного і соціального розвитку м. Києва на наступний рік.

Так, у 2020 році місто планує отримати 58,8 мільярдів гривень надходжень. Такою ж буде і видаткова частина бюджету.

Найбільше коштів місто спрямує на освіту, транспорт та дорожнє господарство, охорону здоров’я, житлово-комунальне господарство, соціальний захист.

Наступного року планують виділити знову рекордну суму на освіту – 21,7 млрд грн. Це на 3 млрд грн більше, ніж цього року. Продовжиться і реалізація проекту «Гроші ходять за дитиною», втілення якого місто розпочало минулого року. На це планують спрямувати 5,1 млрд грн.

На будівництво нових садків та шкіл, реконструкцію та ремонт існуючих закладів у бюджеті передбачили понад 2 млрд грн.

На транспорт та дорожнє господарство запланували 10,3 мільярди гривень. Чималі кошти будуть спрямовані, зокрема, на добудову Подільсько-Воскресенського мосту.

Близько 5 мільярдів гривень передбачили на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.

На охорону здоров’я – 6,7 млрд гривень. Зокрема, на закупівлю медичного обладнання спрямують понад 760 млн грн. На капітальний ремонт та капітальні вкладення – більше 960 млн грн. Медикаменти – понад 1,6 млрд гривень.

На житлово-комунальне господарство буде виділено – 6,7 млрд гривень.

Майже 4,5 мільярди виділять на соціальний захист киян. Скорочення витрат, у порівнянні з 2019 роком, пов’язане з тим, що виплата пільг, субсидій і допомог незахищеним категоріям киян перейшла на загальнодержавний рівень. І тепер цими видами допомоги займатиметься Міністерство соціальної політики.

На міську цільову програму «Турбота» наступного року передбачили 2,7 млрд грн.

На культуру і мистецтво – 1,6 млрд гривень.

З 2021 року на реалізацію проектів «Громадського бюджету» за пропозицією мера планується скеровувати 170 млн грн.

«Я вітаю депутатів, що ми, в конструктивній роботі, схвалили бюджет – головний фінансовий документ столиці. Наступний рік буде роком випробувань. Бо, незважаючи на заявлену реформу з децентралізації, яку ми нібито завершуємо, містам та громадам урізали надходження до бюджетів. Це, безумовно, відобразиться і на бюджеті столиці, – підкреслив Віталій Кличко. – Але, ми не збираємося зупинятися. І продовжимо фінансування пріоритетних напрямів та втілення запланованих проектів, важливих для міста та його мешканців. – Триватиме ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкція дитсадків та шкіл, відновлення київських парків і скверів, туристичних об’єктів столиці», – наголосив мер Києва.

Нагадаємо, що столицю позбавили понад 2 мільярдів гривень – коштів, що планували спрямувати на великі інфраструктурні об’єкти. Не дорахується столиця і коштів, що могли направити на соціальний захист та медицину. Майже на 7 млрд гривень зменшився обсяг субвенції з держбюджету на ці сфери.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.