КМДА Київська міська державна адміністрація


12 грудня 2019

У Солом’янському районі посилюють безпеку мешканців завдяки встановленню сучасних камер відеоспостереження

У Солом’янському районі посилюють безпеку мешканців завдяки встановленню сучасних камер відеоспостереження

У Солом’янському районі в рамках реалізації загальноміського проекту «Безпечне місто» наразі встановлено 125 відеокамер із сучасним функціоналом. Наступного року їх кількість планується суттєво збільшити. Під час робочої зустрічі в.о. голови Солом’янської адміністрації Володимир Бялковський та директор КП «Інформатика» Микола Пихтін обговорили їх функціональні можливості та перспективи розширення в районі.

У робочій нараді також взяли участь заступник голови РДА Олена Горпинченко, керівник апарату Олександр Король, начальники структурних підрозділів адміністрації та начальник відділу карного розшуку Солом'янського управління поліції Юрій Разумов.

«Розширення мережі камер відеоспостереження, особливо в місцях масового скупчення людей, - надважливе завдання для всіх нас. Адже це, насамперед, допомога правоохоронним органам у швидшому реагуванні на злочини, контролі за трафіком на дорозі, а також нагляд в закладах освіти, культури і соціального призначення», – наголосив Володимир Бялковський.

За словами директора КП «Інформатика», наступного року за достатнього міського фінансування підприємство планує збільшити кількість відеокамер в районі на 100 одиниць. Пристрій має широкий функціонал, зокрема, є можливість розпізнавання облич та номерів авто. Наразі така система працює на станціях метро, в центральній частині міста, в районі стадіону «Олімпійський» та на Центральному й Південному залізничних вокзалах.

«Також продовжуємо роботу у навчальних закладах, облаштовуючи систему відеонагляду в місцях загального користування – це коридори, їдальні та по периметру території», – зазначив директор комунального підприємства.

Під час обговорень в.о. голови РДА звернув увагу колег ще на дообладнанні камерами площі біля Південного вокзалу, в’їздів/виїздів з району та біля аеропорту «Київ» ім. І.Сікорського.

Водночас Володимир Бялковський додав, що для безпеки відвідувачів днями камери відеоспостереження також з’явились у ЦНАПі Солом’янської РДА, який щодня надає адміністративні послуги півтисячі киянам.

Фотогалерея



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.