КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2020

27 січня відбудеться Всеукраїнська акція пам’яті жертв Голокосту «Шість мільйонів сердець»

27 січня відбудеться Всеукраїнська акція пам’яті жертв Голокосту «Шість мільйонів сердець»

27 січня о 14:00 у Колонній залі КМДА відбудеться Всеукраїнська акція пам’яті жертв Голокосту «Шість мільйонів сердець». Організаторами заходу є Єврейський форум України та Єврейський фонд в Україні Аркадія Монастирського.

Шість свічок у пам’ять про шість мільйонів жертв Голокосту запалять державні діячі України, глави дипломатичних місій, колишні в’язні гетто та концтаборів, Праведники народів світу.

Завершиться Меморіальна церемонія поминальною молитвою. У церемонії візьмуть участь музиканти струнного квартету «Cordes».

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх, Колонна зала КМДА.

Довідково.

У 2005 році була прийнята резолюція Генеральної Асамблеї ООН про проголошення 27 січня – Днем пам’яті жертв Голокосту.

В Україні на державному рівні Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту щорічно відзначають із 2012 року відповідно до постанови Верховної ради України від 5 липня 2011 року № 3560-VI «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру».

Відповідно до рекомендацій ООН, у цьому році на меморіальних заходах особлива увага буде привернута до теми Голокосту та людської гідності. Історії із життя тих, хто пережив Голокост, – це історії не лише болю і страждань, але тріумфу та відродження.

27 січня в Україні відбудуться мітинги пам’яті, відкриються виставки у музеях і бібліотеках, відбудуться круглі столи та вечори пам’яті в школах.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.