Головна  →  Новини  →  31 січня 2020

У Солом’янському районі відкрили унікальну виставку української ляльки-мотанки

У Солом’янському районі відкрили унікальну виставку української ляльки-мотанки

У бібліотеці імені Миколи Реріха, що на вул. Єреванська, 12, запрацювала виставка стародавнього українського оберега - ляльки-мотанки.

Унікальна виставка «Берегиня» належить майстрині Світлані Степурі. Інсталяція з понад двадцяти неповторних красунь створена на основі української традиційної ляльки-мотанки, але вже з сучасними елементами оздоблення та авторським баченням.

Традиційно українська лялька-мотанка створюється з хрестом на обличчі, що символізує гармонію вертикалі (духовності) і горизонталі (земного розвитку людини). За словами майстрині, така «Берегиня» допомагає гармонізувати простір та фактично є оберегом житла і родини.

Відкриття виставки супроводжувалось українськими народними піснями у виконанні Амєлії Підлісної. Завітати на виставку та оцінити красу кожен може до 6 лютого включно.

Додамо, що бібліотека ім. М.Реріха з 2020 року започаткувала цикл «Народознавчих студій», в рамках яких відбуватимуться різноманітні заходи для знайомства відвідувачів з культурою, народними традиціями, обрядами України та інших країн світу.

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена