Головна  →  Новини  →  18 лютого 2020

Київ впроваджує систему єдиного електронного квитка для метро та наземного громадського транспорту

Київ впроваджує систему єдиного електронного квитка для метро та наземного громадського транспорту

Із 1 квітня поточного року в метро та на п’яти видах наземного громадського транспорту для оплати проїзду діятиме єдиний електронний квиток. Ним можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці. Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

«Квиток, «не прив’язаний» до певного виду транспорту – це зручно, в першу чергу, для пасажирів. До того ж це усталена практика в багатьох європейських містах. Кожен пасажир, виходячи з необхідної йому кількості поїздок на місяць, може не лише контролювати власні транспортні витрати, але й економити на вартості кожної поїздки. З цією метою розроблена нова гама проїзних квитків. Наприклад, пасажир користується метро та тролейбусом двічі у день протягом 21-го робочого дня на місяць. Отже, він здійснює 84 оплати за проїзд. У такому разі йому вигідно придбати проїзний квиток на 92 поїздки. Вартість кожної такої поїздки становитиме вже не 8, а 6 гривень 25 копійок. При цьому, 8 поїздок залишаються «резервними», – пояснила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

Зокрема, діятимуть проїзні на 46, 62, 92 та 124 поїздки на місяць, вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн та 770 грн відповідно. Також можна буде придбати «безлімітні» проїзні на всі види громадського транспорту вартістю 1300 гривень.

«Цей варіант може бути найбільш зручним для корпоративного використання, якщо виконання посадових обов’язків передбачає інтенсивне переміщення містом упродовж дня», – додала директорка Департаменту.

Уперше вводиться в обіг «туристичний» проїзний квиток – із терміном дії протягом 24, 48 та 72 годин з моменту активації. Коштуватиме такий квиток 100, 150 та 200 гривень відповідно.

Одночасно діятимуть картки Kyiv Smart Card із можливістю поповнення до 50 поїздок за один раз. Поїздки можуть бути використані на всіх видах наземного громадського транспорту. Таке поповнення дає можливість заощадити до 1,5 гривні на кожній поїздці.

Зауважимо, що придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластиковій безконтактній картці, яка діє виключно в метрополітені, дійсні до 31 березня 2021 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена