Головна  →  Новини  →  4 березня 2020

Творча зустріч школярів району з письменницею Оленою Рижко

Творча зустріч школярів району з письменницею Оленою Рижко

У бібліотеці ім. Новікова-Прибоя в рамках творчого проекту «Літературна територія України» відбулась зустріч учнів школи №64 з письменницею та експерткою з підліткового читання Оленою Рижко. 

Тема творів письменниці – це людські взаємини, близькість у добу технологій. Книжки написані для підлітків і про підлітків їхньою мовою. В них немає зверхності дорослого, немає імперативності й дидактики. Є моделі поведінки, є історія, яка показує, куди тебе можуть привести твої бажання і рішення. В її книжках багато реальних історій. 

Разом зі школярами Олена Рижко поговорили про важливість читання в епоху високих технологій. «Так, всесильній Гугл – невичерпне джерело знань, яке дає відповідь на будь-яке запитання. Але він не може навчити любити. Не може допомогти розібратися зі своїми почуттями, не може дати пораду з власного досвіду! Гугл – це без емоцій. З Гуглом не поговориш! А жива книга дає читачу знову і знову приміряти на себе різні ролі, жити різним життям, насолоджуватися перезапиленнями, робити те, на що б не зважився у реальному житті», – вважає авторка підліткової літератури. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена