Головна  →  Новини  →  12 березня 2020

Зустріч молоді Солом’янки із Шевченколюбом Михайлом Орлюком

Зустріч молоді Солом’янки із Шевченколюбом Михайлом Орлюком

10 березня у Центральній бібліотеці Солом’янки відбулася зустріч студентів Київського електромеханічного коледжу із Михайлом Орлюком - народним декламатором, актором Героїчного театру «Пам'ять», членом оргкомітету Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи».

На свій особливий манер, несподівано яскраво та емоційно, 77-річний пан Михайло спростовував заштампований образ Тараса Шевченка, нав’язаним українцям ще з часів радянської пропаганди. Під час зустрічі було зроблено акцент і на тому, як світова спільнота цінує Тараса Шевченка: українському генію по всьому світу зведено майже 1,5 тисячі пам’ятників (до речі, друга постать після Будди за кількістю пам’ятників, і перша – серед поетів).

Пан Михайло опікується щорічними поїздками переможців Міжнародного проєкту-конкурсу до Канева, на вершину духу українського народу - Тарасову Гору, та малу батьківщину Тараса, дбає, аби якнайбільше молодих людей відчуло свою причетність. Зазначимо, що у проєкті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи» за 4 роки взяло участь понад 50 країн світу, а Шевченко звучав у перекладі 54-ма мовами світу. 

Фотогалерея

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена