Головна  →  Новини  →  2 квітня 2020

До уваги суб’єктів господарювання!

До уваги суб’єктів господарювання!

Солом’янська в місті Києві державна адміністрація звертає увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з реалізації продовольчих та непродовольчих товарів в тимчасових спорудах (малих архітектурних формах) на безумовне виконання «Особливого порядку проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних та інших заходів для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), у яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими товарами без приготування та/або споживання їжі та напоїв» затвердженого розпорядженням Керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 31.03.2020 № 9 «Про затвердження особливого порядку проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних та інших заходів для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), у яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими товарами без приготування та/або споживання їжі та напоїв", а саме:

1. Забезпечити роботу тимчасових споруд (малих архітектурних форм) з реалізації харчових продуктів лише за умови державної реєстрації потужностей відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року №39.

 2. Забезпечити дотримання відстані не менше 1 м. між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до тимчасових споруд, або стоять у черзі на обслуговування та дотримання «маскового режиму»  продавцями та відвідувачами.

 3. Забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту ( з розрахунку1 медична маска на 3 години роботи на 1 особу та 1 флакон (100 мл) антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил.

4. Забезпечити кількість споживачів у приміщенні тимчасових споруд (малих архітектурних форм) із розрахунку 1 особа на 10 кв. м. та заходи щодо дотримання санітарних норм, не допускати до торговельних приміщень осіб без засобів індивідуального захисту (масок).

5. Заборонити приготування їжі (шаурми та інших фастфудів) та/або напоїв у тимчасових спорудах (малих архітектурних формах).

6. Заборонити реалізацію незахищених продуктів харчування в тимчасових спорудах (малих архітектурних формах) (дозволяти до продажу лише фасовані продукти та продукти в упаковці виробника, бутильовані або пакетовані напої у герметично закритих виробником пляшках або інших ємностях) та їх споживання на місці продажу.

7. Забезпечити проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях тимчасових споруд (малих архітектурних форм) з реалізації продовольчих та/або непродовольчих товарів.

8. Забезпечити проведення щоденної термометрії всіх працівників (перед початком робочої зміни та після її завершення), результати термометрії вносити до оформлених на кожного працівника листків термометрії, не допускати до роботи осіб з ознаками гострого респіраторного інфекційного захворювання.

9. У разі виявлення працівника з ознаками респіраторного інфекційного захворювання вжити заходів для його тимчасової ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров’я за місцем обслуговування працівника.

10. Забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками (продавцями) у тимчасових спорудах (малих архітектурних формах) правил особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки, тощо) та використання антисептиків для відвідувачів.

11. Для дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфекційні засоби, зареєстровані в Україні відповідно до законодавства, та мають чинне Свідоцтво про державну реєстрацію. Необхідно дотримуватись інструкції до застосування кожного окремого дезінфекційного засобу, у тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції ( з дотриманням часу перебування на оброблюваній поверхні).

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена