Головна  →  Новини  →  26 травня 2020

До уваги мешканців Солом’янського району

До уваги мешканців Солом’янського району

Службою у справах дітей та сім’ї постійно проводиться робота щодо забезпечення права дітей, які залишилась без піклування батьків, на виховання та проживання в сімейному оточенні.

Однією з форм сімейного виховання таких дітей є дитячий будинок сімейного типу.

Дитячий будинок сімейного типу – це подружжя або окрема особа (що не перебуває в шлюбі), які беруть на виховання не менш, як п'ять дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей, включно з рідними, не може перевищувати десяти.

Таким чином, дитячий будинок сімейного типу не є дитячим закладом (будинком дитини), а є звичайною великою сім’єю, яка дарує любов та турботу дітям.  

Особам, які виявлять бажання створити дитячий будинок сімейного типу, держава надає житло – багатокімнатну квартиру з сучасним ремонтом, обладнану новими меблями, побутовою та оргтехнікою, товарами домашнього вжитку тощо. Тобто, сім’я разом з дітьми розміщується у повністю готове для проживання помешкання. Крім того, щорічно здійснюються закупівлі оновленої побутової техніки та інших товарів відповідно до потреб батьків за їхніми замовленням.

Держава надає такій сім’ї щомісячну матеріальну допомогу як на утримання дітей, так і самим батькам-вихователям, забезпечує безкоштовними путівками для оздоровлення та відпочинку як дітей-вихованців так і рідних дітей батьків. Родина отримує постійну підтримку фахівців у вирішенні соціальних, виховних, юридичний питань. З дітьми  працює фахівець з соціальної роботи, психолог.

У дитячому будинку сімейного типу один із батьків не працює і займається вирішенням справ великої родини, тому державою передбачено нарахування такій особі страхового стажу.

В Солом’янському районі м. Києва створено та функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає та виховується 21 дитина, яка залишились без піклування батьків.

Виховання в сім'ї є першоосновою розвитку дитини як особистості. Адже тільки у сім'ї діти можуть відчути тепло, любов, батьківську турботу, отримають навички для майбутнього самостійного життя.

На жаль, в Солом’янському районі м. Києва значна кількість дітей перебуває поза сімейним оточенням. На сьогодні це 21 дитина, проте, їх чисельність постійно збільшується.

Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація запрошує до співпраці мешканців Солом’янського району, які бажають прийняти на виховання в свою сім’ю дітей, оточити їх своєю любов’ю, турботою та  подарувати їм тепло справжньої родини.

За детальною інформацією звертайтесь до служби у справах дітей та сім`ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп. Повітрофлотський, 41, каб. № 405 тел. (044)207-09-70, E-mail: [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку

Адміністративні послуги

United24

Корупція має бути помічена