КМДА Київська міська державна адміністрація


27 травня 2020

До 2025 року Київ планує завершити будівництво великих інфраструктурних об’єктів

До 2025 року Київ планує завершити будівництво великих інфраструктурних об’єктів

Завершення будівництва великих інфраструктурних об’єктів є пріоритетом відповідно до стратегічних та оперативних цілей і завдань Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Мова йде про будівництво Сирецько-Печерської лінії метро, Подільського мостового переходу та Великої окружної дороги, а також реконструкції дюкерних переходів через річку Дніпро, Бортницької станції аерації, закладів соціальної сфери та технічного переоснащення заводу «Енергія». Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Зокрема, до переліку пріоритетних об’єктів соціальної сфери на 2020 рік внесено реконструкцію закладів освіти: гімназію №59 в Голосіївському районі та середню загальноосвітню школу №22 в Солом’янському районі столиці, а також заклад дошкільної освіти № 436 на вул. Автозаводській, 17-А та ЗДО №151 на вул. Івана Виговського, 10-А. Ще на 650 місць буде збільшено можливості дитячих садків міста за рахунок будівництва трьох нових об’єктів на Троєщині, Солом’янці та Святошині.

Крім того, в поточному році планується завершення реконструкції стадіонів загальноосвітніх закладів середньої освіти на бульв. Перова, 14-А, ЗЗСО №256 на вул. Озерній, 2-А, ЗЗСО №194 на вул. Героїв Дніпра, 10-Б та ЗЗСО № 252 на вул. Зої Гайдай,  10-В, а також стадіону ЗЗСО № 4 на вул. С. Стальського, 26-А.

Як зазначають у Департаменті, завершення будівництва великих інфраструктурних об’єктів в столиці відбуватиметься за рахунок бюджету міста Києва із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку.

«Реалізація знакових інфраструктурних проектів з метою забезпечення комфорту мешканців є одним із регіональних пріоритетів та стратегічною ціллю столиці. Розвиток зручної та якісної інфраструктури зі свого боку сприятиме поліцентричному характеру розвитку міста з новими центрами міської активності. Це генеруватиме нові робочі місця у віддалених від центру районах Києва, а отже: стане каталізатором для їх соціального та економічного розвитку», – зазначає директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

Джерело: КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.