КМДА Київська міська державна адміністрація


13 липня 2020

Під час Інвестиційного форуму міста Києва презентують успішні кейси столичного регіону

Під час Інвестиційного форуму міста Києва презентують успішні кейси столичного регіону

Локалізація економіки стане наскрізною темою цьогорічного Інвестиційного форуму міста Києва.

Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

– Пандемія Covid-19 продемонструвала важливість розвитку та підтримки локальних виробників, створення ефективного ланцюга постачання до кінцевого споживача, особливо на тлі припинення або обмеження транспортних потоків між країнами. Заради економічної безпеки міста повинні мати можливість функціонувати автономно та самотужки виробляти товари першої необхідності. Це означає, що місцевим підприємцям необхідно буде зосередитись одразу на кількох сегментах бізнесу: від сировини до виробника та від виробника до кінцевого споживача, – зазначають організатори заходу.

«Дій локально. Думай глобально» – під таким гаслом відбудеться кілька тематичних дискусій у рамках Інвестиційного форуму міста Києва. Зокрема, вони стосуватимуться переосмислення місцевої інфраструктури та економіки Київщини, стратегій антикризового розвитку міста та підтримки місцевих виробників. У частині форуму, присвяченій підприємництву, програмою заходу також передбачена презентація успішних кейсів Київщини під назвою «Бізнес та його вплив на розвиток територіальних громад».

Окрему увагу в рамках форуму буде приділено впровадженню освітніх програм для локальних спільнот щодо важливості споживання локальних товарів для економічного та сталого розвитку регіону.

Інвестиційний форум міста Києва відбудеться у вересні 2020 року, проте його проведення та формат залежатимуть від епідемічної ситуації у країні та світі, зазначають організатори. Планується, що у форумі візьмуть участь світові експерти, великі інвестори, топменеджери, лідери думок, а також представники влади та місцевих громад.

Минулорічний Інвестиційний форум міста Києва, що відбувся у вересні 2019 року, був присвячений ідеї створення Великого Києва.

Він зібрав близько тисячі експертів та лідерів думок з різних країн світу. Серед учасників форуму були мер Кракова Яцек Майхровский, віцемер Будапешта Габор Багді, лауреат Нобелівської премії миру 2007 року Раджендра Пачаурі. Відкривав Форум Київський міський голова Віталій Кличко.

Джерело «Вечірній Київ»



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.